ÇALIŞMALARA DAİR GÖRÜŞLER

Sosyo psiko kültürel varlık olarak insanın duygu ve düşüncelerini belli bir disiplin altında (araştırma, inceleme, gözlem,etüd, teknik....) anlaltılmaya çalılışılan çalışmaların ana motifi insandır.

Genelde uçuk bir hüzün esintisiyle insanın parçalanmışlğı;ayrıntıda (figürler, doku, renk..) bütünlüğe ulaşmaya çalışmasına rağmen içsel sorguladan ötürü (duygu, düşünce, zıtlık, devinim, uzam...) çalışmalar bitmek üzere olduğu veya bitmemesi gerektiği hissini vermektedir. Çalışmalarda duyguların parçalanmışlığı, görünenle-hissedilen, ulaşılanla-ulaşılamayan gibi zıtlıkların detaylarda g(i)özlendiği bir duygusal devinimle anlatılmaya çalışılmıştır.

İnsanın parçalanmışığı ayrıntıda bütünlüğe ulaşmaya çalışmasına rağmen bütüne meydan okumaktadır.Buda çalışmaların soluk alamasını, geçmişle gelecek arasındaki köprülerin yapılmasını veya yıkılmasını yorumlamaya çalışarak içsel ve duygusal bir hesaplaşma yaratıp insansal sorunlara göndermeler yapmaktadır.Ancak insansal sorunlara, özgün, tutarlı bir şekilde kendimizi arayarak ve(ya) kaybederek ona ulaşamaya çalışılmakla olabilmektedir.

YARATMA ETKİNLİĞİ SÜRECİNDE ESER VE SANATÇININ BİRBİRİNİ TAMAMLADIĞI VEYA BERABER OLUŞTUĞU ÇALIŞMALARDA BİR BEDENDEN DİĞER BİR DEYİŞLE SANATÇIDAN ARTA KALAN VEYA ONU OLUŞTURAN NEYSE ÇALIŞMALARDA DA GÖRÜNEN VEYA HİSSEDİLEN İŞTE O KADARDIR...

HAKAN Demir